Skip to content

Politika privatnosti

Tko smo mi?

Uhvati val d.o.o., (Acceptus savjetovanje)
Miroslava Feldmana 4
10090 Zagreb
OIB: 69581851336
Upisano kod Trgovačkog suda u Zagrebu, MBS: 080745760
Temeljni kapital od 20.000,00kn uplaćen u cijelosti
Osoba ovlaštena za zastupanje: Marijo Vidaković

Adresa naše web-stranice je: http://www.acceptus-savjetovanje.com

Tvrtka Uhvati val d.o.o. (u daljnjem tekstu „Uhvati val“, „mi“) poštuje i štiti privatnost i osobne podatke svojih zaposlenika (bivših i sadašnjih), partnera i vanjskih suradnika, korisnika, kandidata za zapošljavanje te osoba s kojima stupa u kontakt radi ostvarivanja poslovne suradnje tj. osoba čije osobne podatke prikuplja i obrađuje u svakodnevnom poslovanju.

Ova politika privatnosti pruža vam informacije o načelima obrade osobnih podataka, kategorijama osobnih podataka koje prikupljamo, svrhama njihova korištenja, njihovom čuvanju i dijeljenju te pravima koja imate kao vlasnik tih podataka. Opisane su i mjere koje poduzimamo kako bi zaštitili prikupljene podatke te način na koji nas možete kontaktirati u vezi s našom Politikom privatnosti ili zaštitom vaših prava.

U obavljanju našeg poslovanja mi smo u pravilu voditelj obrade, što znači da određujemo svrhe i sredstva prikupljanja vaših osobnih podataka i razloge njihova daljnjeg korištenja. U svim navedenim radnjama s vašim podacima postupamo isključivo u skladu s važećim propisima i najboljim međunarodnim praksama.

Koja načela obrade osobnih podataka primjenjujemo?

Pri obradi vaših osobnih podataka pridržavamo se načela obrade osobnih podataka definiranih Uredbom (EU) 2016/679 Europskog parlamenta i vijeća od 27. travnja 2016.g. o zaštiti pojedinaca u vezi s obradom osobnih podataka i o slobodnom kretanju takvih podataka te o stavljanju izvan snage Direktive 95/46/EZ (Opća uredba o zaštiti podataka; u daljnjem tekstu „Uredba“) i to kako slijedi:

 • Načela zakonitosti, poštenosti i transparentnosti
 • Načela ograničavanja svrhe
 • Načela smanjenja količine podataka
 • Načela točnosti
 • Načela ograničenja pohrane
 • Načela cjelovitosti i povjerljivosti.

Kako prikupljamo i za što koristimo vaše osobne podatke?

Osobne podate prikupljamo i dalje koristimo isključivo u zakonite svrhe. Najčešće ih dobivamo od vas samih, i to primjerice:

 • Kada zatražite naše usluge;
 • Kada nam se obratite s upitom, pohvalom ili reklamacijom;
 • Kada posjetite naše web stranice;
 • Kada surađujete s nama u dijelu našeg internog poslovanja ili pružanju usluga našim krajnjim kupcima;
 • Kada jeste ili izrazite želju da postanete dio našeg tima.

Na našim web stranicama možete naći poveznice koje će vas odvesti na web stranice koje nisu u našem vlasništvu. Naravno, naša Politika privatnosti tamo ne vrijedi. Molimo vas da se upoznate s Pravilima privatnosti domaćina.

Članci na ovoj web-stranici mogu sadržavati ugrađeni sadržaj (npr. video, slike, članke, itd.). Ugrađeni sadržaj sa drugih web-stranica ponaša se istovjetno kao da je posjetitelj posjetio tu drugu web-stranicu. Ove web-stranice možda prikupljaju podatke o vama, koriste kolačiće, imaju ugrađeno dodatno praćenje od trećih strana, i nadgledaju vašu interakciju s tim ugrađenim sadržajem, uključujući praćenje vaše interakcije s ugrađenim sadržajem ako imate račun i prijavljeni ste na web-stranici.

Kada posjetite naše web stranice, možemo automatski prikupiti određene podatke. Detalje o tome možete pronaći u dijelu „A što s kolačićima?“.

Koje osobne podatke prikupljamo?

U svom poslovanju možemo prikupljati i obrađivati primjerice sljedeće kategorije osobnih podataka:

 • Identifikacijske podatke poput npr. imena prezimena i OIB-a;
 • Kontakt podatke poput npr. adrese stanovanja, adrese elektroničke pošte, broja telefona);

Ako ste se odlučili kandidirati za posao odnosno želite postati dio našeg tima dodatno prikupljamo primjerice podatke o:

 • Datumu rođenja i spolu;
 • Obrazovanju;
 • Ranijim zaposlenjima;
 • Znanjima i vještinama.

Posebno osjetljive kategorije osobnih podataka prikupljamo samo kada su nam oni zaista nužni (npr. radi ostvarivanja vaših prava), a o njima brinemo s povećanom pažnjom.

Ovo su samo neki od primjera kategorija osobnih podataka koje prikupljamo. Za više informacija uvijek nas možete kontaktirati na neki od kontakt podataka naveden u dijelu „Kako nas možete kontaktirati?“.

A što s kolačićima?

Kolačiće koristimo prvenstveno u svrhu unaprjeđenja web stranica, poboljšavanja korisničkog iskustva i omogućavanja određenih funkcionalnosti na web stranicama.

Primanje kolačića uvijek možete isključiti promjenama postavki vašeg web preglednika. Prihvaćanje kolačića u pravilu je zadana postavka web preglednika.

Ako onemogućite kolačiće, nećete moći koristiti neke od funkcionalnosti na našim web stranicama. No, stranice i dalje možete pregledavati.

Koristimo nekoliko vanjskih servisa koji spremaju kolačiće. Ovime omogućujemo funkcioniranje navedenih internet servisa. U konačnici svrha svih servisa je unaprjeđenje naših stranica i bolje korisničko iskustvo. Trenutno omogućujemo:

Društvene mreže: Lakše povezivanje i praćenje sadržaja web stranice,

Mjerenje posjećenosti web stranice: Google Analytics,

Themify.me, alat za izradu i održavanje web stranica: http://themify.me

Google Analytics kolačiće možeš isključiti ovdje: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout

Za više informacija o postavkama kolačića kliknite na web preglednik koji koristite:

Više podataka o kolačićima možete naći ovdje:

Koje osnove za obradu vaših osobnih podataka koristimo?

Osobne podatke prikupljamo i dalje obrađujemo u pravilu radi ispunjenja zakonskih ili ugovornih obveza te iznimno na temelju legitimnog interesa ili privole.

Dijelimo li vaše osobne podatke?

Ulažemo posebne napore kako bi osigurali da se vaši osobni podaci prikupljaju i obrađuju na način koji je u skladu sa svrhama njihova prikupljanja, uz poštivanje vaše privatnosti i naših zakonskih obveza. Kako bi ostvarili te svrhe vaše osobne podatke ponekad ćemo morati dati državnim tijelima, tijelima javne vlasti ili srodnim tijelima, našim pouzdanim ugovornim partnerima. Naši pouzdani partneri su obvezni koristiti podatke koji su im povjereni isključivo u skladu s našim uputama i samo u svrhu koju smo naveli. Također, obvezni su na ispravan način zaštiti vaše podatke i držati ih u tajnosti.

Dodatno, vaše osobne podatke možemo učiniti dostupnim trećim stranama, primjerice u slučaju bilo kojeg planiranog ili izvršenog postupka reorganizacije, spajanja, prodaje, zajedničkog pothvata, prijenosa ugovora, prijenosa ili drugog raspolaganja bilo kojim dijelom poslovanja, imovine ili udjela.

Gdje se obrađuju vaši osobni podaci?

Vaši osobni podaci obrađuju se isključivo unutar Europske unije. Ni u kojem slučaju nećemo vaše osobne podatke činiti dostupnim subjektima koji nemaju ovlaštenje za obradu vaših osobnih podataka i koji ne jamče dovoljan stupanj njihove sigurnosti i tajnosti.

Osobne podatke koje o vama prikupimo čuvamo u sigurnom okruženju zaštićene od neovlaštene ili nezakonite obrade te od slučajnog gubitka, uništenja ili oštećenja.

Da li obrađujemo osobne podatke djece?

Mi ne prikupljamo niti dalje obrađujemo osobne podatke djece mlađe od 16 godina. Izričito preporučamo da roditelji aktivno sudjeluju u nadzoru internetskih aktivnosti svoje djece. Ako smatrate da smo prikupili osobne podatke osobe mlađe od 16 godina, obratite nam se na neki od kontakt podataka naveden u dijelu „Kako nas možete kontaktirati?“.

Koja su vaša prava kako ih možete ostvariti?

Na temelju važećih propisa iz područja zaštite osobnih podataka, a u odnosu na osobne podatke koje mi prikupljamo i obrađujemo, imate sljedeća prava:

Pravo pristupa odnosno pravo na informaciju o osobnim podacima koji se tiču vas, a kojima mi raspolažemo te pravo na kopiju tih podataka. Nadalje, imate pravo na informaciju o svrhama u koje ih koristimo i osnovama za njihovo korištenje, kategorijama osobnih podataka koje čuvamo te vremenskom razdoblju njihove pohrane, kategorijama trećih strana s kojima dijelimo vaše osobne podatke te izvoru podataka, ako iste nismo dobili od vas.

Pravo ispravka ili dopune vaših osobnih podataka kako biste osigurali da su podaci kojima raspolažemo istiniti, točni i ažurni.
Pravo na brisanje (pravo na zaborav) odnosno pravo da od nas zatražite brisanje vaših osobnih podatka koje mi obrađujemo, ako ti podaci više nisu nužni za ostvarivanje svrha zbog kojih ih obrađujemo.

Pravo na ograničenje obrade odnosno pravo da od nas tražite ograničenje obrade svih ili samo nekih vaših podataka, ako osporavate njihovu točnost ili nam oni više nisu potrebni, ali ih vi zahtijevate zbog uspostavljanja, provođenja ili obrane pravnih potraživanja, ili ste se protivili obradi po osnovu razloga koje mi smatramo legitimnim.

Pravo na prenosivost (pravo na portabilnost) odnosno pravo da od nas tražite prijenos vaših podataka vama radi prijenosa drugom voditelju obrade ili neposredno drugom voditelju obrade, ako se obrada zasniva na vašoj privoli i ako se vrši automatiziranim sredstvima.

Pravo na prigovor na obradu vaših osobnih podataka koje mi vršimo u svrhu naših legitimnih interesa i/ili izravnog marketinga.

Pravo na povlačenje privole ukoliko neku obradu vaših osobnih podataka vršimo isključivo temeljem vaše privole.

Zahtjev za ostvarivanjem navedenih prava možete uputiti neki od kontakt podataka naveden u dijelu „Kako nas možete kontaktirati?“.

Ako smatrate da je došlo do povrede vaših osobnih podataka ili kršenja vaših prava, imate pravo pritužbe nadležnom nadzornom tijelu – Agenciji za zaštitu osobnih podataka.

Zadržavamo pravo odbijanja postupanja po neutemeljenom ili pretjeranom zahtjevu ili naplate razumne naknade pružanja informacija ili obavijesti ili postupanje po takvom zahtjevu, a uzimajući u obzir administrativne troškove.

U slučaju eventualne povrede osobnih podataka obavijestit ćemo vas i nadležno nadzorno tijelo u skladu s odredbama Uredbe.

Koliko dugo i kako čuvamo vaše osobne podatke?

Vaše osobne podatke nećemo čuvati duže nego što je to nužno i zakonito te ćemo primijeniti odgovarajuće organizacijske i tehničke mjere za njihovu zaštitu.

Ako smo vaše podatke prikupili temeljem vaše privole, čuvat ćemo ih do trenutaka njezina povlačenja. Vašu privolu možete povući u bilo kojem trenutku.

Kako nas možete kontaktirati?

Ukoliko imate bilo kakvih pitanja o prikupljanju i obradi Vaših osobnih podataka, možete nas kontaktirati putem Email-a: info@acceptus-savjetovanje.com

Ili

Poštom:

Uhvati val d.o.o.
Miroslava Feldmana 4,
10090 Zagreb

Uz napomenu: „Politika privatnosti Uhvati val“.

Izmjena ovih Pravila

Redovito usklađujemo ova Pravila s promjenama i novostima na temelju važećih propisa te osigurava da je najnovija verzija Pravila dostupna na ovoj web stranici.

O promjenama Politike privatnosti obavještavamo vas na web stranici: http://www.acceptus-savjetovanje.com

Prethodne verzije Politika možete zatražiti putem: info@acceptus-savjetovanje.com

Nastavkom korištenja naših web stranica www.acceptus-savjetovanje.com potvrdili ste da ste upoznati s važećim pravilima Politike i da pristajete na obradu podataka u Politikom navedene svrhe.

Ova Pravila stupaju na snagu dana 25. svibnja 2018. godine.